Esemény

2023-10-21 10:00:00

Fazekas Alkotóház, Kalocsa, Kunszt József u. 4.

"Inasoskola" a Fazekas Alkotóházban

Szakmai módszertani előadás sorozat: "Forma és díszítmény" címmel, Kozák Éva Fazekasmester, A Népművészet Mestere előadása

2023. október 21- én szombaton szakmai módszertani előadás sorozat folytatódott a Fazekas Alkotóházban Kalocsán.

Kezdőknek és haladóknak is ajánlott volt a program, amit Kozák Éva gerjeni fazekas, A Népművészet Mestere tartott, "Forma és díszítmény" témakörben.

A délelőtti órákban volt az érkezés, délben egy közös ebéd kemencében készített különleges ebéddel kínáltuk vendégeinket. Mindenki hozott egy kis finomságot, Ivett házi kenyerétől kezdve, Szabi pék kalácsa, Vera kuglófja, Éva rétese, „Könnyű desszertek” egy híres budapesti cukrászdából, Panni - Marci gm riszkochja, igazán családias ebédünk volt. Délután 14 órakor kezdődött a vetített képes előadás, szemléltető, kézzel fogható tányér mintákkal. A forma és díszítmény hatása egymásra, a megfelelő arány megtalálása, Éva mezőtúri éveitől kezdve több évtizedes tapasztalatait hallgathattuk meg. Kezdeti zsűrizett munkáiról is hozott fotókat és kíváncsian kérdezősködött mindenki véleményére. Érdekes volt ez a visszacsatolás az előadás végén, a fiatal kezdő fazekasok „bírálták” egy Népművészet Mestere munkáit, igazi tanulási folyamat zajlott.

Az ország szinte minden tájáról érkeztek a tanulni vágyók. Egy diák csapat oktatójukkal együtt, Sóczóné Kása Gyöngyivel a szakma legfiatalabbjai, is itt voltak a nádudvari szakiskolából.

Igazán kellemes napot töltöttünk együtt!

Köszönjük a részvételt!

https://www.facebook.com/100000841177747/videos/265117376525404/