Esemény

2023-12-09 10:00:00

1037 Budapest, Kiscelli utca 104.

Karakterépítés - Központ (karakter és színész központja) -Michael Chekhov Acting Technique® - 4. modul

„A Képzelet Központja (Imaginary Center) az egész testnek harmonikus megjelenést kölcsönöz, hiszen a mellkas középpontjából indulva képes megteremteni az ideális testet…"

KARAKTERÉPÍTÉS - KÖZPONT - MICHAEL CHEKHOV ACTING TECHNIQUE® - 4. MODUL

2023. december 09. Karakterépítés - Központ (karakter és színész központja) -Michael Chekhov Acting Technique®

A karakter központjának meghatározó szerepe atmoszférájára, cselekedetire, kisugárzására, környezetére. Irányok, szándékok, állandó és változó központok, a színész és a karakter kapcsolata, maszkok szerepe és használata, a központ jelentre és nézőkre gyakorolt hatása.

Minden karakternek van egy (vagy több) olyan központja, ami minden cselekedetét meghatározza. Onnan indulnak a tevékenységei, onnan sugározza szándékait.

  • Hogyan lehet megtalálni az egyes karakterek központját.
  • Hol helyezkedik el ez a központ a karakterben – vagy a karakterek kívül?
  • Milyen minőségű ez a központ? Hogy néz ki, milyen az formája, texturája?
  • Meghatározható egy pontban, vagy mozgásban van?

„A Képzelet Központja (Imaginary Center) az egész testnek harmonikus megjelenést kölcsönöz, hiszen a mellkas középpontjából indulva képes megteremteni az ideális testet… A színész, amint ezt a központot máshova helyezi a testében, az ideális test azonnal megváltozik és létrehozza ebből fakadó megjelenését. Például, ha a színész a központot a fejébe helyezi, ebben az esetben úgy érzi, hogy a gondolkodása aktívabb és egész belső és külső megjelenésében így kezd játszani.”

Web: https://mihailcsehov.hu/index.php/hu/kepzesek/karakterepites-alapjai/kozpont-karakterepites-alapjai-4-modul.html

Facebook:  Karakterépítés - Központ

Regisztráció: Jelentkezési lap - Központ

---

A Michael Chekhov Acting Technique® módszere a képzelet teremtő erejére és az ember hármas egységének (gondolat, cselekvés, érzékelés) jelenlétére összpontosít. A gyakorlatok során nem csak olyan képességeket aktivizál, amelyeket a színész tudatosan alkalmaz, de rejtett képességeit is felszínre hozva gazdagítja meglévő eszköztárát.

A Michael Chekhov Acting Technique® módszere a színészre nem csak egyéni szereplőként tekint, hanem a többi színésszel és a környezettel (tér, idő, fények, hangok, illatok, színek…) együttesen alkotott egészként.

A teljes 5 modulos képzés átfogó, esszenciális tudást ad a Mihail Csehov módszerről, azonnal és a mindennapokban alkalmazható gyakorlatokat adva a kurzussorozatot elvégzők kezébe.

Az egyenként 8-8 órás modulok az adott témát átfogó, egészek. Bármelyik modul választásával – betekintés nyerhető a Michael Chekhov Acting Technique® módszerébe, megközelítésében. Egyéni és csoportos gyakorlatokon keresztül, az gondolat-cselekvés-érzékelés hármasának egységében megtapasztalva és elsajátítva. Több modul elvégzésével átfogó tudást szerezhető a módszerről személyes tapasztalatokon keresztül.

A modulok a karakterépítés folyamatának egyéni és csoportos lehetőségeit tárják fel a Michael Chekhov Acting Technique® módszer központi elemeinek gyakorlati alkalmazásával.

A teljes képzési sorozatot teljesítők oklevelet kapnak.

A teljes kurzussorozatról további infomáció ezen a linken: KARAKTERÉPÍTÉS ALAPJAI – MICHAEL CHEKHOV ACTING TECHNIQUE®