Hír

2023-12-10 15:00:00

Budapest - Voinovich-Huszár Villa

"Kegyelem néktek és békesség..." - Szabó Magda és az ünnep

Az advent a remény és a várakozás, a karácsony „a csodák” ideje, amelyhez színeket, illatokat, ízeket és dallamokat kapcsol az írónő emlékezete. Az ünnepi alkalomra készített összeállítás Szabó Magda karácsonyaiba kínál betekintést versei, prózája és az általa említett énekek segítségével.

Szabó Magda költészete és prózája gazdagon kínálja az anyagot ahhoz, hogy a gyermekkori élményektől a magányosan eltöltött ünnepek tapasztalatáig íveltessük azt a gondolatmenetet, amelynek középpontjában a születés misztériumának az ember által átélhető tartalma áll.  Az ünnepvárást érintő könyveiben nemcsak a kellékeket, a szokásokat és a szimbólumokat veszi számba, hanem a család megtartó erejét és az ajándékozás lelki vonatkozásait hangsúlyozva az egyes ember mindenkori felelősségére is rámutat, hiszen Betlehem üzenete számára az elérhető boldogság ígérete, amely megújíthatja és beragyoghatja a hétköznapokat.

A vetített képes előadással és néhány emlékezetes filmjelenettel is kiegészített programon a vers- és prózarészleteket Gajdó Delinke színművész, az evangéliumi textust és az egyházi énekeket Koncz András énekművész tolmácsolta mindazoknak, akik a Budatétényi Polgári Kör adventi alkalmán részt vettek.

https://promontormedia.hu/lejatszas/Szabo-Magda-es-az-unnep-20231210-v?fbclid=IwAR32mvUt3usUlMUzzrOfH8vghS9QyVTK08LWJUa3UBWKrHGtZw1kShaiLVk