Hír

2023-12-01 09:00:00

Arló

Közel 300 ember fotózása 1 nap alatt

A ’Magyarország egyik legszegényebb utcája’ című pályamunkámhoz az arlói Jezsuita Jelenlét Program családmentorai által segített családoknak karácsonyi fotózást szerveztünk.

Munkám egyik része, hogy a program tevékenységeiről és a segített emberekről egy átfogó képet adjak. Éppen ezért, mikor 2 családmentor megkeresett ötletével, nagyon lelkes lettem. Tudtam, hogy ez a munka nem csak a helyieknek fog sokat adni, de egy nagyon fontos elemét fogja képezni anyagomnak is.

November végén azt kérték tőlem, hogy csináljak karácsonyi fotókat a segített családokról, melyeket a fotózás után kiválogatunk, és minden jelentkezőt meglepünk egy kinyomtatott és bekeretezett képpel. Mivel egyébként nem tehetik meg, hogy nyomtassanak képeket, vagy akár, hogy az iskolai fotózáson készült képeket megvásárolják, ez elképesztő érték a számukra.

A családmentorok, (akik úgyszint helyi anyukák), megépítettek egy karácsonyi dekorációt, ami a fotózás háttereként szolgált. Megszerveztük az eseményt, meghirdettük és vártuk az embereket a nagy nap reggelén. Rengetegen álltak sorban. 2 percem volt egy családra, 5 perc szünetet tartottam óránként és így reggel 9-től délután 3-ig fotóztam. Mindenki nagy örömmel és lelkesedéssel érkezett, és távozott is (kivéve 3 kisgyereket, akik végig sírták a fotózást, de ezzel lehetett számolni).

Egyrészt egy csodálatos élmény volt, másrészt pedig kiemelt fontosságú képek születtek a projektem szempontjából. Hálás vagyok a lehetőségért.