Hír

2023-12-12 09:57:00

Lelkiismeret és felelősségvállalás

A hatvan éve elhunyt Sík Sándorról jelent meg Miklós Péter esszéje a Magyar Nemzet Lugas mellékletében.

Lelkiismeret és felelősségvállalás címmel jelent meg esszéje Sík Sándorról Miklós Péternek a Magyar Nemzet 2023. szeptember 30-i számának Lugas mellékeltében.

Ebben az eszmetörténész címzetes egyetemi tanár, a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa megállapította: „Sík Sándor élete több szakaszában, számos területen – az oktatás és a tudomány világában, illetve az irodalmi életben – bizonyította közösségszervező képességeit és elhivatottságát. Mindez éppúgy fakadt piarista szerzetesi és katolikus paptanári hivatásából, mint személyes karizmájából. Középiskolai tanárként, egyetemi professzorként, felelős szerkesztőként egyaránt szervezett közösségeket: így sikerei és eredményei az egymást elfogadó és a közös értékrend alapján kijelölt célért együttesen tenni akaró csoport sikerei és eredményei voltak. Kivételes személyiségének, hatalmas műveltségének, feltétel nélküli keresztény humanizmusának és felebaráti szeretetének hatása így – a közösségek révén – megsokszorozódott.”

Az írás teljes szövege az alábbi linkre kattintva elolvasható.

https://magyarnemzet.hu/lugas-rovat/2023/09/hatvan-eve-halt-meg-radnoti-mentora-sik-sandor?fbclid=IwAR0ZA7ISoHGrMgstpPctJhFwz66xrxuCSFmu9z2YHSReNoa2DfIzb45Ld0I