Hír

2023-11-13 17:01:00

Pécs, Nádor Galéria

"Merítés / Ékszergyakorlatok"

FISE kiállítás Pécsett, a Nádor Galériában. A "Merítés /Ékszergyakorlatok" című kiállítás a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület Gyűjteményébe nyújt betekintést. A gyűjteményből válogatott kortárs ékszerek és a művekre reflektáló PTE MK tárgyalkotó szakának hallgatói munkái kerültek bemutatásra.

FISE a Fiatal Iparművészek Stúdiója, 1990 óta közhasznú Egyesületként működik, mára elismert szakmai szervezetté nőtte ki magát. A stúdiónak több mint 300 tagja van, többek között én is. A tagság szakmai támogatást és bemutatkozási lehetőséget nyújt.

A Stúdió az iparművészet minden ágát képviseli és a képzőművészet határterületeire is átnyúlik. A Merítés című kiállításon a több, mit 100 művész munkáját tartalmazó FISE Gyűjteményből láthatunk alkotásokat az ékszerművészet, a kerámia és porcelán, az üvegművészet, a textil, grafika, fotó és a formatervezés területéről.

Az Ékszergyakorlatok címet viselő tárlat szerves része a FISE Gyűjtemény műalkotásait felvonultató nagyobb Merítésnek. A gyűjteményből válogatott kortárs ékszerek és a művekre reflektáló PTE MK tárgyalkotó szakának hallgatói munkái kerültek bemutatásra.

További információk:

"Merítés / Ékszergyakorlatok" FISE kiállítás Pécsett, a Nádor Galériában

A kiállítást megnyitotta:
Mascher Róbert DLA, Ferenczy Noémi-díjas iparművész, a FISE elnöke és Zámori Eszter, képzőművész, PTE MK doktorandusz hallgató, a kiállítás kurátora.

Megtekinthető:
2023. November, 17 -ig.