VIII. NEMZETKÖZI TEXTILMŰVÉSZETI TRIENNÁLÉ 2024

VIII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé a 2024. június 21 – augusztus 28. Szombathelyi Képtár

iparművészet és tervezőművészet

Esemény

2024-06-21 10:00:00

Szombathelyi Képtár

A 2024-re TŰRÉSHATÁR | Tű-Rés-Határ címen meghírdetett pályázatra 505 műalkotás érkezett be 368 alkotótól. A 2023. november 25. és december 4. közötti zsűrizés után 214 művésztől 263 alkotás kapott meghívást a világ négy kontinenséről, 27 ország képviseletében. Nagy megtiszteltetés, hogy munkáimat beválogatták erre a nívós eseményre és alkotásaim együtt szerepelhetnek a kortárs művészek kiváló műveivel. A Tű-Rés-Határ cím tág teret engedett az alkotói fantáziának, igazi gondolatébresztő kihívásnak mutatkozott.

Alkotásaim kiindulása képen a mese világába nyúltam vissza azt vizsgálva, hogy mennyit visel el az emberi lélek? Hol van lelkünk tűréshatára? Munkám címe: „Milyen mély a nyúl ürege?”.  Lewis Carroll Alice csodaországában kalandozva – ha követjük a fehér nyulat, akkor megtudhatjuk, hogy „Milyen mély a nyúl ürege?” Ráébredhetünk, hogy lelkünk milyen gyors átalakulásra,  fejlődésre képes. Ha rátérünk erre az útra, akkor a lélek fejlődésével egy új emberré válhatunk, átlátva így már az igazi valóságba és felemelkedve ezáltal egy magasabb szintre.

A VIII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé a 2024. június 21-i megynyitó után augusztus 28-ig látható a Szombathelyi Képtárban, a Kulturális Alapítvány a Textilművészetért és a Savaria Múzeum szervezésében

Kapcsolódó fájlok