Belicza László Gábor

film- és fotóművészet

Bemutatkozás

 Festőnek készültem, de a felvételin közölték, hogy „László, maga egyáltalán nem tud rajzolni.” Mivel a portfólió mappámban teljesen véletlenül volt 3 db kinyomtatott kép, felajánlották, hogy felvesznek a fotográfia szakra. Így talált rám a fényképészet. Később a Kaposvári Egyetem fotográfus-tervező szakán diplomáztam. 2016-ban publikáltam először a munkáimat. Az első az (Egész 2012-2016) című fotóesszém volt, amely egy családon belüli tragédiának a feldolgozásáról szólt, a sorozatot ez évben a 10 legkiemelkedőbb fotóprojektek közé választotta a Fotoroom. A munkáim jelenleg megtalálhatók a Rippl-Rónai Múzeum, a Műcsarnok, Herman Ottó Múzeum, és a Petőfi Irodalmi Múzeum gyűjteményeiben.

A három éves ösztöndíjas időszak alatt kétnagyobb léptékű és két kisebb fotósorozaton dolgozom, melyeknek közös gyűjtő címe: Folyamatos Jelen. Az egyik, a Kóspallag Felett Az Ég című fotóesszé, amely egy olyan magyarországi kis település szubjektív pillanatait sorakoztatja, ami nem csak a saját egy idegen helyre való beilleszkedésem nyoma, de egy olyan ritka példát is mutat az ember és természet kapcsolatának harmóniájában amely igen kevés manapság.
A másik fotóesszé címe: Képeslapok a tengerről, amely leginkább a naplószerű fényképezés ritmusára épít, koncepciótlan, szubjektív. Utazások lenyomatai. A két kisebb sorozat, összművészeti és kísérleti, egyik egy íróval, másik egy festőművésszel közösen készül.

Iskolák

Jelenlegi Munkahely

Hírek, Események

2023-12-18 10:44:00

Hír

egyszermentesen, a permakultúrás gazdálkodás alapelveit követve hozta létre biokertjét négy fiatal szakember a Dunakanyar egyik kis falujában.

2023-12-18 10:30:00

Hír

Mária’s Garden. I contacted Gábor - the main character of my current project - because I wanted to learn about permaculture from him and to do some volunteer work in his garden. Gábor’s garden is an oasis surrounded by blocks of flats in the city, in the courtyard of a functioning primary school.

2023-10-02 13:53:00

Esemény

Képpár a "Mária Kertje" c. fotóesszéből a Graz-i The Smmallest Galleryben.

2023-09-25 13:49:00

Hír

Néhány új felvétel az ösztöndíjas időszak alatt készülő, "Postcards from the sea" munkacímű fotókönyvhöz.

2023-04-20 18:20:00

Hír

A beszélgetés során olyan közösségek és emberek kerülnek fókuszba, akik harmonikus, fenntartható módon közelítenek a természethez. Olyan életformára törekszenek, amely nem kizsákmányolja azt, hanem elősegíti megújulását, vagy az eredeti állapot megőrzését. Moderátor: Kopin Kata, kurátor

2023-04-20 18:17:00

Hír

In Malta, you must go. I read this quote twenty-five years ago, and ever since then, this sentence comes to my mind whenever I think of the tiny island or visit it. László Gábor Belicza's pictures also evoke the atmosphere of wandering around seemingly aimlessly, capturing small everyday scenes and

2022-12-15 10:56:00

Hír

Delighted to share my latest interview with photographer László Gábor Belicza on analogue vs digital, inspirations and his ongoing series titled ' Postcards From The Sea".

2022-11-02 10:09:00

Hír

This work is about a small village, Kóspallag, in the Börzsöny mountains, it is a documentary, but it is based on very subjective experiences.