Karácsonyi László 2024

képzőművészet

Bemutatkozás

1976-ban születtem Celldömölkön.

Tanulmányaim főbb állomásai:

1997-1998 Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola, Eger, vizuális nevelőtanár szak. Kiváló tanáraim: Nagy B. István, Földi Péter, F. Balogh Erzsébet

1998-2003 Magyar Képzőművészeti Egyetem, Budapest, festő szak, mesterem Szabados Árpád volt.

2009 óta Budapesten működöm.

Nős vagyok, két fiú édesapja. 

Gyermekkoromban szobrásznak készültem, ám mivel nem nagyon találtam mesterre ezen a területen, úgy alakult, hogy festőként végeztem a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Diplomamunkám egy alumíniumból készült lovagi páncél, ill. a páncélról készített fotogram volt, vagyis semmi köze sem volt a festészethez. Képzőművész vagyok. A mediális sokszínűség a több lábon állás és a kreativitás, nem egyetlen műfaj keretei közé rekedés végeredménye. A festészet , mint afféle bázis, ahová (az idő előrehaladtával, egyre nagyobb kedvvel)  vissza tudok térni, mindig fontos marad nekem.

Az alkotás nemcsak a létrehozás öröméből fakadó játék, hanem művészet-ontológiai kérdéseket feszegető kísérletezés is számomra. A mű több, esetleg egymással ellentétes jelentésrétegétől, önellentmondásosságától válik érdekessé. Ugyanakkor izgalomba tud hozni egy jelentésnélküliség felé mutató mű is. A lényeg a minél magasabb fokú önazonosság, hitelesség (esetenként szemfényvesztés) megtalálása.

Alkotói tevékenységem legjellemzőbb három műfaja -eddigi pályámon- : papírmasé szobrászat, objektek létrehozása, festészet. Kényszeres képalkotó ösztönnel áldott meg a sors. A szakadékként tátongó ellentmondások fölött, a humor függőhídján át igyekszem túljutni.

Iskolák

Jelenlegi Munkahely

Hírek, Események