Enyedi Gergely 2023

zeneművészet

Bemutatkozás

Klarinétművész mesterdiplomát 2022 tavaszán szereztem meg a Zeneakadémián. Az alap-, és mesterképzésen töltött éveimben számos kurzuson, versenyen szerepeltem eredményesen.

Sokoldalú embernek tartom magam, hiszen az aktív zenélésen kívül a zenepedagógia is megjelenik az életemben. 2018 óta tanítok zeneiskolákban. Jelenleg a Józsefvárosi Zeneiskola tanára vagyok, amit nagyon élvezek. Fontosnak tartom az aktív zenélés örömét átadni minden korosztálynak úgy, hogy az befogadható legyen számukra. Keresem az új eszközöket, ezért folyamatosan fejlesztem a művészi és pedagógiai tudásom.

Mindig is érdekeltek az előadóművészi, zenepedagógiai tanulmányok, kutatások. Szerintem nagyobb hangsúlyt kellene szánni az ilyen jellegű ismeretszerzésre a művészeknek és a tanároknak egyaránt.

Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az Magyar Művészeti Akadémia hároméves ösztöndíjában részesülhetek. Ezen idő alatt Kovács Béla Kossuth-díjas klarinétművész életművét fogom felkutatni, feldolgozni, továbbadni. Több aspektusból tervezem megközelíteni, hiszen nem elhanyagolható az előadóművészi tevékenysége, zenepedagógiai munkája, és zeneszerzői mivolta sem. Az ösztöndíjprogram támogatási időszakának utolsó évében a felkutatott értékek, összegzések továbbadása, fiatalok motiválása lesz a fő célom. Budapesti és vidéki zeneiskolákban fogok szervezni szakmai napokat, melyeken a növendékek megismerhetik Kovács Béla munkásságát, előadások és koncertek által egyaránt. A zeneiskolák után megcélzom a fiataloknak azt a rétegét, akik a pályaválasztás során a zenéhez szeretnének közelebb kerülni, vagyis zeneművészeti szakgimnáziumok klarinét tanszakain szakmai workshop-ok keretében szeretném ismertetni a kutatásomat a téma iránt érdeklődő fiataloknak.

Iskolák

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

Jelenlegi Munkahely

Józsefvárosi Zeneiskola AMI

Hírek, Események

2024-08-03 10:00:00

Esemény

Rendhagyó Mozart-portré gyerekeknek

2024-07-21 10:00:00

Esemény

Rendhagyó Mozart-portré gyerekeknek

2024-02-16 19:30:00

Esemény

Műsor: Rautavaara VII szimfónia – A fény angyala szünet Orff Carmina Burana

2024-02-08 19:00:00

Esemény

Műsor: Brahms Serenade, op. 16 no. 2 Dominguez Gaur concerto Wagner Siegfried-idill

2023-12-30 19:30:00

Esemény

Harminc évnyi zenei utazás, ünnep, összefoglalás és egyben programismertetés a következő harminc évre - ez a Danubia Zenekar születésnapi koncertje.

2023-12-15 16:00:00

Esemény

Csajkovszkij: A diótörő – teljes balettzene Cserna-Szabó András Diótörő-parafrázisával