Olt Tamás György

színházművészet

Bemutatkozás

Olt Tamás vagyok, jelenleg főleg rendezőként és színdarabíróként dolgozom, noha színész diplomát szereztem 2006-ban Babarczy László osztályában. 2022-ben kulturális intézmény menedzsment és marketing szakon mesterdiplomáztam a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen. Jelenleg a doktori iskola hallgatója vagyok. A színházművészet területén szerzett tizenhatéves tapasztalatom alapján azt a megállapítást tettem, hogy a magyar ifjúsági drámairodalom nem követi a magyar szépirodalmat megfelelő mértékben. Ha megvizsgáljuk a magyaroroszági színházi palettát, négy- öt népszerű és főképp zenés regényadaptációt leszámítva, igen szegényes kínálattal szembesülünk ezen a téren. Gazdagítanunk kell a magyar ifjúsági és gyermek drámairodalmat, a klasszikus és kortárs szépirodalmat pedig hasonlóan fontos megismertetni és megszerettetni. Célom az ösztöndíj három éve alatt, három új magyar színmű megírása, a magyar klasszikus és kortárs szépirodalom edukációs szegmensét figyelembe véve. Reményeim szerint amennyiben vállalkozásom sikerrel jár, hiánypótló lehet az összmagyar színházi kultúrában, ennél többet alkotó nem is kívánhat. 

Iskolák

Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

Jelenlegi Munkahely

Karinthy Színház

Hírek, Események

2024-06-01 00:00:00

Esemény

I. KARINTHY NEW WAVE FESTIVAL

2024-02-18 00:00:00

Hír

Kultúrfitnesz - Olt Tamás • Színész, rendező, színházigazgató

2024-03-14 00:00:00

Hír

Kiemelkedő színészi, rendezői, írói tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjban részesült

2023-12-04 13:47:00

Esemény

Olt Tamás Abszint című darabját mutatják be a Szegedi Pinceszínházban pénteken. Zenével gazdagon fűszerezett, édes-bús zuhanásra invitálja közönségét a társulat.

2023-12-04 13:12:00

Hír

Olt Tamás második évadát tölti a Karinthy Színház igazgatói pozíciójában. ....büszke arra, hogy amellett, hogy a színház megőrizte családias hangulatát, sikerült beváltani azt az ígéretét, hogy olyan színdarabokat mutasson be a közönségnek, amiket máshol nem láthatnak