Hír

2023-08-01 12:11:00

Csokonai Fórum, Debrecen

Debreceni Tánctudományi Műhely konferenciái 3.

#tánckutatás #hagyományos tánckultúra #kulturális antropológia #művészetelmélet

A Debreceni Tánctudományi Műhely a Csokonai Színház és a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Néprajzi Tanszékének közreműködésével három alkalmas konferenciasorozatot szervezett a hazai táncantropológia helyzetének feltárása céljából. 

Harmadik alkalommal ( 2023. május 30.- június1. között) a tradícionális tánckultúra antropológiájának kérdései kerültek bemutatásra kiváló előadók prezentációjában. Előadásom címe: Az 1940-es években induló tánckutatás kezdeti kísérletei és elméletei - A tánckataszter bemutatása volt.

A program az Interreg V-A Románia-Magyarország Együttműködési Program keretein belül a ROHU446 – EduCultCentre, a „Román-magyar határon átnyúló képzési központ és értéktár a kulturális és történelmi örökség számára” elnevezésű projekt keretén belül valósul meg a Csokonai Színház szervezésében.
A konferencia társszervezője a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara és Néprajzi Tanszéke. A konferencia megvalósításában együttműködő partner a Magyar Etnokoreológiai Társaság volt.
A konferencia szakmai felelőse: Dr. Kavecsánszki Máté.