Csabay Domonkos József

zeneművészet

Bemutatkozás

Sokoldalú és szerteágazó érdeklődésű művésznek tartom magam, akit koncertzongorista, kamarazenész és korrepetitori minőségében is leginkább a közlés, a lélek és intellektus megszólítására alkalmas kifejezésmódok foglalkoztatnak. Erősségeim a spontaneitás és a nyitottság, és vonz a művészi tevékenységen keresztül létrejövő kapcsolatteremtés lehetősége is, ez a fő oka annak, hogy kezdődő pályám mind előadói, mind pedagógiai téren sokszínűnek bizonyul: számos nemzetközi verseny díjazottja vagyok szóló, kamara, sőt komponista kategóriákban is, lemezeim a Naxos és a Hungaroton kiadóknál készültek, de a zuglói Szent István Zeneiskola tanáraként, a salzburgi dóm kóristájaként, vagy a londoni domonkosok templomának orgonistájaként is szereztem tapasztalatokat.

A Zeneakadémián Lantos és Kemenes professzoroktól a magyar zenekultúra legnemesebb hagyományaiban gyökerező tudást sajátíthattam el. Kitüntetéses mesterdiplomám megszerzése után az angliai Birminghamben folytattam tanulmányaimat, majd a londoni Royal College of Music kamarazene segédoktatójaként dolgoztam. Hét év külföldi tartózkodás után költöztem haza Magyarországra 2022 őszén, azzal a szándékkal, hogy az itthoni kulturális élet és zenei nyilvánosság aktívabb részesévé válhassak.

Szakmai munkatervemben a magyar zenetörténet nemzetközi összefüggéseit feltáró, felfedezésre váró kuriózumait bemutató, beszélgetésekkel egybekötött koncertek megtartását, és ezek programjából egy szubjektív jellegű antológia összeállítását vállaltam.

Iskolák

Jelenlegi Munkahely

Hírek, Események

2024-01-09 19:28:00

Hír

Az Óbudai Danubia Zenekar Dohnányi Ernő munkásságát bemutató ismeretterjesztő hangversenysorozata a szerző magyar vonatkozású tevékenységét bemutató epizódjához érkezett.

2023-09-17 16:00:00

Hír

Az évente megrendezésre kerülő hangverseny, koszorúzás és lakoma Schubert szüret idején a faluban eltöltött napjainak állít emléket.

2023-11-23 19:00:00

Hír

“Zenei dialógusok” címmel rendezik meg azt a kamarazenei fesztivált, amelyen a hegedű-zongora duó részt vett, köszönhetően a ljubljanai Liszt Intézet és a Magyar Művészeti Akadémia szervezésének.

2024-01-09 17:27:00

Hír

A révkomáromi születésű hírneves szoprán énekesnő és a számos nemzetközi versenyen győztes duo három hangversenyt adott Dél-Szlovákiában, elsősorban a magyar közönség részére. Színes programjukon fontos helyet kaptak Kodály Zoltán művei.

2023-10-14 00:00:00

Hír

Revóczky Ottília (hegedű) és Csabay Domonkos (zongora) két ritkán hallható Bartók szonáta mellett Balogh Máté és Tornyai Péter új kompozícióit adta elő.